Text av mig!

Text som jag har skrivt. Behöver få ut lite saker ur mig..

 

Det är på kvällarna när jag ligger ensam i min säng som känslan kommer smygande

som en ovälkommen gäst

Längtan efter dig knackar på och vill komma in i mitt hjärta

Men jag vill inte öppna

Vill inte känna den smärtan

Alla säger att du inte är bra för mig

Att jag förtjänar någon bättre

Jag vet att de bara vill mig väl

Men mitt hjärta är inte redo att släppa taget än

Det hänger kvar i den sköra tråden av hopp

Det är för sårbart

Det orkar inte mer sorg

Och jag undrar varför du inte hör av dig?

Varför kämpar du inte mer?

Det är inte mycket jag kan göra än att vänta

Vänta på att komma hem

Och hoppas att allting kommer ordna sig

Beneath your beautiful

Älskar denna låten! Kan inte ladda upp videos här men kolla in denna länken om ni inte hört den här låten ännu. Texten är också bra! Men första gångerna jag hörde den trodde jag de sjöng "wont you let me slip into your Beautiful"
 
http://www.youtube.com/watch?v=bqIxCtEveG8
 
You tell all the boys no
Makes you feel good yeah
I know you're out of my league
But that won't scare me away no
You've carried on so long
You couldn't stop if you tried it
You've built your wall so high
That no one could climb it
But i'm gonna try

Would you let me see beneath your beautiful
Would you let me see beneath your perfect
Take it off now girl, take it off now girl
I wanna see inside
Would you let me see beneath your beautiful tonight

You let all the girls go
Makes you feel good, don't it?
Behind your Broadway show
I heard a voice say please don't hurt me
You've carried on so long
You couldn't stop if you tried it
You've built your wall so high
That no one could climb it
But i'm gonna try

Would you let me see beneath your beautiful
Would you let me see beneath your perfect
Take it off now boy, take it off now boy
I wanna see inside
Would you let me see beneath your beautiful tonight
Ohhh, Tonight

See beneath, See beneath,
I...Tonight
I...

I'm gonna climb on top of your ivory tower
I'll hold your hand and you'll, you'll jump right out
We'll be falling, falling
But that's okay
Cause I'll be right here
I just wanna know

Would you let me see beneath your beautiful
Would you let me see beneath your perfect
Take it off now girl, take it off now girl
Cause I wanna see inside
Would you let me see beneath your beautiful tonight
Tonight, see beneath your beautiful
Oh tonight, we ain't perfect, we ain't perfect
Would you let me see beneath your beautiful tonight

Som långa tåg av längtan

Det är som långa tåg av längtan
massa människor som var med
långa tåg som aldrig väntar
upp för berget sen så ner
 
Så jag känner nu! Himla bra text av Thåström!

Anzac Day

Idag så är det en publik helgdag (heter det så på svenska? eller heter det officiell?) - Anzac day. Då man hedrar dem som fallit under krigen ifrån Australien och Nya Zeeland. Föräldrarna åkte iväg 5 imorse för att gå på massan. Jag hade tur och H sov till 06:30. När jag gick till hans rum så sa han "I wanna get up". Så jaja bara att kliva upp och börja med frukost. När man matar han så brukar man ha nån leksak eller bok för att det ska bli lättare eftersom att han oftast inte vill äta, det är svårt att få i han mat. Jag brukar läsa "Farley Farts" som han älskar. Jag har läst den så många gånger nu att jag kan den utan till. Jag brukar låta H ha den boken mot sig. J hade sagt till föräldrarna "Zandra kan läsa boken upp och ner". Haha sötnos!
 
Efter frukosten skulle jag byta blöja. Efteråt så ville han kramas så han sprang in i min famn så jag ramla på golvet. Vi låg på golvet och kramades (kanske ska tillägga att han är 2 år så ni inte får för er något haha). Då säger han att han ska hämta en kudde till mig, så hämtar han en kudde och lägger den under mitt huvud. Gullunge! Mamman sa idag att han är så söt att man bara älskar han ännu mer vilket gör att han i sin tur ger ut mer kärlek och det går runt runt av kärlek :)
 
På morgonen så städade jag toaletterna och dammsög. Jag ska erkänna - jag gillar att dammsuga! MAMMA få inte för dig något nu ;) Men det är ganska tillsfredställande när man ser all smuts åka in och man hör det rassla till. Dammsuger mycket hellre än skurar!
 
Efter det så åkte vi med några vänner till familjen till typ en park och gick runt lite i skogen innan vi slog oss ner och hade picknick. Vi hade med oss Anzac cookies som är supergoda, är kokos i dem bland annat! De hade med sig ostmuffins - så goda måste få receptet! och falaflar? Säger man så? En falafel flera falaflar? Haha. Mysigt var det. Solen kom fram och värmde så skönt.
 
På eftermiddagen så gjorde jag i ordning en satay sås. Vilket är lök,vitlök, jordnötssmör, citron(mamma man kan nog hoppa över denna om man är allergisk;)), soya,kokosmjölk, socker. Så jävla god! Fick hejda mig själv från att inte "provsmaka" upp allt!
 
Jag lagar så mycket mat och städar och fixar här. Jag brukar säga att detta är lite som en husmodersskola. Jag kommer inte ha några problem alls att ha ett eget "hushåll" senare.
 
Jag städade också ur ett hörn i vardagsrummet som är "gömt" bakom en stor trädstock som de har som dekoration. Massa med skit och skräp där. Har velat städa där länge men inte haft tid. Men nu är det så rent och fint. Ja jag vet jag har fått städdille. Men vad ska jag göra på dagarna då? Man blir less på att leka med ungen efter ett tag. Tiden går mycket fortare om man gör något. Och H gillar att hjälpa till och städa!

Drömmar

I natt drömde jag att jag flög över till Turkiet ifrån Nya Zeeland på semester över en helg bara. Men vart inte så mycket tid där eftersom att det tog så lång tid att flyga. Jag var i guidelägenheten och där var alla nya guiderna som tittade på mig. "Jag är inte konstig, eller stalker jag har jobbat här i 2 säsonger så jag kan allting". Så åkte jag och Sara runt i en buss och skulle gå strandpromenaden eller nått..riiiight.
 
Sen så hade jag den vanliga drömmen som jag har nästan varje natt. Att jag kommer hem till Boden och träffar dig. Dock bara 48 dagar kvar nu tills jag är på svensk mark igen. Det kommer att gå fort. 16 dagar kvar tills roadtrip. Ska bli så jävla kul! Håller på att fixa med musik som vi kan ha i bilen :)
 
Idag så mår jag bättre. Börjar bli frisk igen! Yey! Har bakat banan och chokladmuffins idag. Mums. Försöker att vara nyttig men är inte så lätt i det här huset. Vi har allting nånting hemma. Eller så vill mamman att jag ska baka något. Imorgon är det anzacday som är när de hedrar de som dog i krigen. Jag ska baka speciella anzac kakor. Kommer börja jobba från typ 05 imorgon då föräldrarna vill åka på en minnescermoni som är varje år. Håll tummarna att H sover länge!!! J åkte till sin farfar idag och blir borta till på fredag.
 
Här så bara regnar det hela tiden nu. Är så på vintern. Men börjar vara lite less på det nu. Då det regnar VARJE dag. Men ska vara glad att jag inte har snö eller så. Det är ändå rätt varmt ute. Men inne är det kallt. Och ni vet ju att jag är så frusen av mig. Ruggigt väder. Jag ska hoppa in i duschen så jag blir lite varm och sen slå på en film. Blir att sova tidigt idag (ska försöka) eftersom jag börjar omänskligt tidigt imorgon.
 
 

Förkyld, pikelets och feijoas!

Det gick bra att ha barnen över natten. H vaknade inte en ända gång. Men däremot så vaknade jag. Pga utav brandvarnaren som började tjuta jättehögt mitt inatten. Den tjöt var 15 minut ca, tills den till slut slutade. Den var i H´s rum. Fattar inte hur pojkarna kunde sova igenom det?! Eftersom den var där så kunde jag inte ta ner den heller, eftersom att han då skulla ha vaknat.
 
H vaknade på kvällen 3 gånger mellan 21 och 22 och ville ha vatten. "Sanna I wanna have water please sanna please" "thank you". Haha jag har tränat han bra att det går automatiskt nu att han till och med säger det i sömnen! Bra jobbat Zandra ;) För varje gång som han vill ha något tex äpple så säger jag "I want to have apple please sandra" och då härmar han det, och sen säger jag "thank you for the apple". Och nu har han börjat säga det själv utan att jag behöver säga det först oftast! Skönt! H vaknade kl 6 och ville upp. Jag försökte få han att somna om men då kommer J in och säger Zandra H is not sleeping bla bla bla. Då började H säga "I wanna get out i wanna get out". - It´s sleepy time close your eyes. " No im hungry". Jaja bara kliva upp då!
 
Vi gick på en promenad till skolan runt hörnet och lekte en bra stund. Sen gick vi hem och gjorde pikelets med feijoas i. pikelets är typ som plättar fast mindre och tjockare. Supergoda! Feijoas är inte så stora och har ett grönt skal man äter det som är intu. Som man gör med passionsfrukt. De är också jättegoda. Jag tror att de bara finns på NZ men jag är inte säker! Det finns feijoa likör och vin, ska försöka få med mig en flaska hem!
 
Vid middagen så sa mamman och pappan att de aldrig lämnat borta båda barnen över helgen med någon. För de har inte litat på någon att ta hand om dem båda. Inte ens sina egna mammor. "Vi kan inte tänka oss någon bättre att ta hand om våra barn än du, vi är så tacksamma". Fick en liten tår i ögat när de sa de!
 
Igår så var jag sjuk, eller jag är fortfarande sjuk men börjar bli lite bättre. Det började på söndagen och mamman gav mig massa olika sorters mediciner. På måndagen när jag gick upp för att jobba så sa hon att jag kunde gå tillbaka till sängen igen om jag ville för det är skollov nu och hon hade ändå ingenting hon var tvungen att göra. Så jag tackade så mycket och gick ner till sängen igen - inte utan att hon stoppat i mig en massa mediciner först. Är väldigt tacksam att hon tar hand om mig :) Jag spenederade hela dagen i sängen. Såg fyra filmer:
"Sune´s sommar" -What do you call thoes? "We call them nig, eehm we call them wienerbreads" - Oh no you dont! Haha älskar den kommentaren!
"Moulin Rouge" - så bra! Älskar soundtracket. Speciellt Come what may och Elephant love medley!
"Chocolat" - Väldigt länge sen jag såg den. Kom inte ihåg den. Men den var superfin! Se den om ni inte sett den än! Johnny Depp har en liten roll i den, så alltid värt att se bara för hans skull om inte annat ;)
"Dark shadows" - Också Depp, han har huvudrollen. Var faktiskt riktigt bra. Trodde den skulle vara lite b men det var den inte.

Fick också skypea med min finaste Emma igår kväll <3 kanske därför jag mår lite bättre idag? ;)
 
Igår när jag gick upp så kom H och sa på engång "I wanna cuddle Sanna". När mamman sa senare under dagen till barnen att ni måste vara snälla med Zandra idag för hon är sjuk, hon mår inte så bra, då kom H och strök mig på benet. Han är typ världens sötaste unge! Kolla in mina bilder på facebook så får ni se! <3
 
Idag så satt jag och J och ritade. J frågade något om Sverige. Jag sa att det kommer vara sommar när jag kommer hem. "Så du kommer ha två somrar? Vad orättvist". -Du får komma och hälsa på nångång. "Du kan stoppa ner mig i din resväska". <3

Regn, jobb och chokladbollar. Btw 20 dagar kvar!!!

Min hostmum fyller år samma dag som jag åker på roadtrip. Jag har gett henne i födelsedagspresent att jag ska ta hand om barnen så de får sova borta en natt. Så de åkte iväg idag för att campa hon + pappan. Jag och barnen har ritat, läst böcker. Sen så vart jag väldigt sugen på chokladbollar så vi slängde ihop en sats. J verkade tycka det var roligt, för han fick gegga ihop allt. Jag använde agave(tror det stavas så) för att de skulle bli lite nyttigare. Vi gillade då dem! Jag sa att vi kunde ha en picknick när vi ska äta middag. J tyckte det var väldigt spännande och ville äta på altanen då det har spöregnat idag. Han gjorde det mysigt med filtar och kuddar och vi tände ljus. Det blev grilladkyckling, ananas, avokado, ost, grönsaker i bröd. Mumsigt var det. Var jättemysigt att sitta mellan mina två favoritpojkar under filten, titta ut mot vattnet och höra regna slå mot taket. När jag frågade J vad han var tacksam för idag (vi säger alltid vad vi är tacksamma över när vi äter middag) så sa han att han var tacksam för att äta mumsig middag på altanen. Vi åt sedan chockladbollar där ute också. Nu så sover de och jag sitter här och surfar runt. Snälla snälla H sov hela natten och sov länge snälla!
 
Jag ska snart ta och diska undan. Hela bänken är full med disk. Gillar inte att vakna upp och det är stökigt. Så tänkte göra ett ryck och sedan blir det kanske en film och lite chokladbollar såklart ;)
 
Här omdagen när jag hade fattat ett jobbigt beslut (läs mer i "knowing me knowing you, inlägget under detta!) så när pappan kom hem tittade han lite ledsamt på mig när han sa hej. Sen vid middagen när vi skulle säga vad vi var tacksam över så sa pappan "jag är tacksam över Sandras hjälp de senaste månaderna. det har verkligen gjort en stor skillnad i våran familj, och hjälpt oss mycket". Han brukar inte säga att han är tacksam över mig, brukar vara mamman som säger det, eftersom det är mest henne jag träffar och henne jag hjälper. Så var väl hans sett att visa att han bryr sig :)

Fick ett sms av mamman nu där hon skrev och tackade så mycket för sin present igen, att hon inte kunde tänka på en bättre present. Eller någon bättre att ta hand om hennes barn. Du är en stjärna! Naw söta hon! Försöker sno åt mig så mycket kramar jag kan av H + J. Tur att i alla fall H är väldigt kramig av sig. Jag behöver det då jag är så långt borta från alla. Men det är bara 20 dagar kvar idag tills roadtrip! GALET!

Jag längtar efter alla något enormt. Längtar speciellt tills jag är hemma. Jag har så många tankar i huvudet just nu, som snurrar runt runt. Jag hoppas och ber allt vad jag kan, att allting ska lösa sig och bli bra...pray for me would you please?

Knowing me knowing you/Choklad löser allt

Denna dagen har varit jobbig. Kunde inte sova förns kl 2:30 inatt. Har varit nere idag, ledsen. Slog på ABBA när jag skulle diska och "Knowing me knowing you" gå igång. Jag lyssnade på texten och tänkte fan det här stämmer ju väldigt bra in på mig nu:
 

Knowing me, knowing you
There is nothing we can do
Knowing me, knowing you
Breaking up is never easy, I know but I have to go
Knowing me, knowing you
It's the best I can do
 
Har så många låtar som jag anknyter till en speciellt tid i mitt liv, person, händelse osv. Älskar hur musik kan sätta ord på allting och passa in så bra i olika situationer.
 
Min värdmamma sa till mig "det är bara att du äter choklad ifrån skåpet, ta för dig". Ja vi har en hemlig låda med choklad i, i skafferiet. Den är till för ifall man har stunder när man håller på att bryta ihop pga olika saker men oftast för att ungarna gör en galen. Men är glad att jag jobbat idag och haft H med mig som gett mig massor med pussar o kramar.

Har bakat glutenfriaveganbrownies idag. MUMS! På J´s skola så när någon fyller år så ska man ta med sig kaka och en del är glutenallergiker och en del veganer så för att ta hänsyn till alla så ska man då baka något som passar alla. Vi hade kvar glutenfrittmjöl sen J fyllde år i februari. Dags att använda upp det då malar börjar komma och lägga ägg i skafferiet. Supergoda vart dem! Choklad passar alla tillfällen! I komediserien "Playa del sol" så är Tommy ledsen och sitter och tröstäter en påse med choklad. Mårten kommer in och börjar prata med han och berättar en glad nyhet. Tommy: Fan vad glad jag känner mig nu. Jag tror jag öpnnar en påse till. Det är det som är så bra med choklad - man kan äta det när man är ledsen och när man är glad! Håller verkligen med!

I´m back, vad har hänt senaste tiden?!

Hej jag heter Zandra och jag är periodare (bloggperioadare)!
 
Men ska försöka börja skriva lite igen. Jag har det bra här. Familen är underbar och tar hand om mig. Drack nyss en kopp varmchoklad med mamman och småpratade :) Så glad att jag kom till denna familjen!
 
Idag är det 23 dagar kvar tills jag åker iväg på roadtrip med Johanna. Det kommer att bli awesome! Längtar massor och det betyder att det är 56 dagar kvar tills jag är på svensk mark! Längtar ihjäl mig efter Sverige och familj/vänner. Jag trivs bra här som sagt inte det, men saknar alla.
 
Det jag har gjort sen sist är att jag varit på semester med familjen två gånger. 1 gång till Coromandel och 1 gång till Staffa bay. Ska skriva mer om det senare. Jobbat, jobbat, jobbat. Hängt med familjen. Träffat lite kompisar. Håller på att göra en fotobok till familjen som avskedspresent.
 
Sen har jag också fått städmani! Jag tycker det är roligt att städa. Ja ni läste rätt. Mamma är helt överlycklig över detta. Hon har lyckas! Hon längtar tills jag kommer hem och ska städa hemma haha. Men städar också för att ha någonting att göra och få dagen att gå. Idag började jag med att städa ur ett skåp i köket där de har massa pysselgrejjer så att man hittar nått där. Sen så har jag städat i J´s rum, den äldre pojkens rum. Det är andra gången jag gör det sen jag kom hit. Jag gillar det. Men jag tycker att de ska låta han städa det själv för de har bett han i flera dagar att städa upp i sitt rum, men han har inte gjort det. Då bad mamman mig att göra det idag. Det tog typ 2 h att städa hans rum! Så ni kan ju tänka er att det var väldigt stökigt. Men nu är det rent och fint, förhoppningsvis håller det i sig..Men jag tvivlar på det! Hade H som hjälp. Han följer mig överallt. Som en svans. Vart jag en går så följer han mer. Jag frågar om han inte vill gå ut och leka eller leka med sina tåg eller bilar. "No i wanna Watch what sanna doing". Sötnosen. Kommer bli så svårt att skiljas från han. Han är så gosig, "I wanna cuddle". Tur är det för jag älskar att kramas!

Nu väntar jag på att vi ska käka. Jag har redan gjort iordning middagen det är tai peanut curry. Innehåller potatis, bönor, vitlök, jordnötsmör + jordnötter, curry, paprika, kokosnötsmjölk. Mums! Efter maten blir det att gå till bibblan och hålla på med fotoboken! Hoppas det har slutat regnat..Har regnat sen i måndags!

Nåå nog om mig. Vad har ni haft för er? :)

Life according to Z!

Följ med mig på mina olika upptåg. Nu är jag i Nya Zeeland och reser runt!

RSS 2.0