JOBB!!!

I söndags så följde jag med Johanna till Seatoun där hon skulle ha en jobbintervju. Det tog bara en halvtimme dit med bussen. Jag tog en promenad på stranden. Det var otroligt vackert där!
 
Massor med folk som gjorde detta, tror man kallar det windboarding? Någon som vet? Häftigt var det i allafall!
 
 
För fler bilder se min facebook!
 
På måndagen så  gick vill till museumet som var gratis - nice! Sen så gick vi på bio och såg två filmer för att vi hade köpt en biobiljett på en resturang så var det ett erbjudande. Men vi ville se Hans och Greta och den var i 3D så då gällde inte biljetten. Därav så köpte vi en ny biljett och såg Hans och Greta - den var helt okej. Sen så hade vi då kvar den andra biljetten så då såg vi Hitchcock. Den var superbra - se den!
 
Johanna fick också denna dagen ett jobb på sydön. Själv fick jag panik för att jag inte hade fått ett jobb och skulle bli "lämnad" ensam kvar i Wellington. Såklart glad för hennes skull. Men jag vill också bara komma igång. Jag skickade iväg massor med jobbsökningar. Fick napp på bla två stycken som jag skulle prata med dagen efter. Johannas och mina planer har ändrats en gång i kvarten. Verkade som att de skulle ändras nu också. Tisdag morgon så skypeade jag med en pappa för ett jobb, men efter 10 min kom det fram att han hade en katt. Vart så irriterad ofta man inte skriver det i sin ansökan! Jag pratade senare med en kvinna som var jättetrevlig och jag fick jobb där. Efter det så har jag bara suttit och väntat på att våra bankkort ska komma.
Johanna åkte iväg igår och jag blev ensam kvar. Gick runt i Wellington och kollade in den botaniska trädgården och rosgården.
 
 
 
 Idag när jag kollade posten så blev jag överlycklig då breven från banken äntligen kommit! Så ikväll så åker jag till Auckland för att börja jobba. Kommer jobba i 3 månader. Sen ska jag och Johanna resa runt. Så kommer nog hem i juni :) Nu sitter jag på bibblan och väntar på bussen. Bussresan kommer ta 12 h igen...men det kommer bli bra när jag väl är framme tror jag! Längtar!

 
PS. KOMMENTERA GÄRNA DÅ BLIR JAG GLAD ;)

Wellington - Waitangi Day, Cable Car och Lord of the rings

Vi kom till Wellington i tisdag. Vi gjorde inte så mycket, gick bara runt och kollade in staden och tog det lugnt. På onsdagen så var det Waitangi day. Det var massa gratiskonserter vid hamnen som vi tittade på. Det var bland annat traditionella Mauri uppträdande, det var väldigt häftigt och de var väldigt duktiga. Efter några timmar i solen så kände vi oss ganska så solbrända. Även fast man smörjer in sig flera gånger om dagen så räcker det typ inte. Jag har bränt sönder hårbotten så har varit tvungen att köpa en keps. På kvällen så var det gratis utomhusbio i en park. De visade en NZ film som heter "Boy" om ni inte har sett den så gör det, den var jättebra. Efter filmen så var vi helt döda, vi hade suttit hela dagen så var väldigt stela i kropparna.
 
Torsdag så åkte vi cable car upp på ett ställe, men det hade hunnit stänga för dagen de sakerna som vi ville se. Så blir att kolla in trädgården en annan dag. Cable car ser typ ut som en gammal tågvagn. Var jättefint där uppe iallafall, man kunde se ut över hela staden.
 
I fredags så åkte vi på en Lord of the rings movie tour. Det såg inte ut direkt som i filmerna, de har ju tagit ner allting var ändå typ 12 år sedan de spelade in dem. Men det var väldigt häftigt ändå att se och tänka sig att det var just där de spelade in. Ställena är ganska små som de har spelat in på men i filmerna ser det jättestort ut. Vi såg Minas Tirith, Isengard, Rivendell och ställen som skådespelarna har blivit uppspolade på ifrån vattnet osv. Det var jättefint. Nya Zeeland är verkligen så vackert som alla säger. Helt amazing. Allting är så grönt överallt.
 
Igår så var vi ute och kollade in Wellingtons "nattliv", det var väldigt roligt. Idag så är vi ganska slitna så blir att ta det lugnt  idag! Saknar er alla <3

Auckland

Jag har inte riktigt haft orken, lusten, tiden att skriva än men här kommer lite granna! Jag kom fram till hostlet vid 10 på morgonen och var helt jävla död! Var sååå trött. Det är ju 12 h framåt i tiden här. Jag gick en sväng till centrum och hamnen för att hålla mig vaken. Auckland är väldigt stort. Vi bodde väldigt nära snuskgatan som jag kom att kalla den. Det kändes så där när det stod en massa horor på vägen. Fast är ju van det ifrån Side.
 
Johanna kom sen på natten! Första dagen så strosade vi runt. Vi gick till Silo Park. Där hade den ett event med massa olika mat och så, sen så skulle det vara utomhusbio men vi var så trötta så vi käkade bara och sen vandrade vi hem igen.
 
Den andra dagen så åkte vi jetboat (som Suanne tjatat om att jag ska åka). Det var kul. Han körtde 80 km / h. Det var lite läskigt på ena snurren då vi löft ifrån säten - trodde fan att jag skulle ramla ur! När vi var på väg tillbaka så stannade vi till vid bron och då var det en tjej som sprang rakt ut och hoppade bungy jump precis vid oss. Lite häftigt. Men jag kommer aldrig våga göra det själv! USCH! Fick lite fjärilar i magen bara när hon hoppade haha.
 
Den tredje dagen åkte vi till Devenport, som är en ö 10 min från Auckland. Var jättefint där. En mysig gammal stad. Vi gick upp för ett berg. Men såklart så skulle Johanna ta en "genväg". Kul att en massa följde efter oss där dock. Sen när vi skulle gå ner så ville Johanna ta en ny "genväg". Men det var som ingen väg bara ragt ner för berget. Vi hasade oss ner på rumpan. Det finns en video. Den ska ni få se nångång ;)
 
Sista dagen sökte vi jobb och slappade. Väntade på att åka med bussen mot Wellington som skulle gå på kvällen. Vi gick och såg Les Miserables på bio för att fördriva tid. Väldigt bra film - se den!
 
På kvällen så blev det buss mot Wellington - över 12 tog den. Fan hade så ont i rumpan och ryggen sen, ont i hela kroppen! Nu är vi alla fall på hostlet i Wellington. Det är jättefräsch här och duschen är bra. Man får duscha hur länge man vill - i varm vatten! I Auckland var man tvungen att betala 2.5 SEK för att få duscha varmt i 6 min - inte jättemycket pengar men ändå.
 
Just nu så håller vi på att söka jobb en massa. Väntar på svar! Håll tummarna för oss! Om ni har några frågor så fråga på!
 

Life according to Z!

Följ med mig på mina olika upptåg. Nu är jag i Nya Zeeland och reser runt!

RSS 2.0