Seoul, Korea

Just nu sitter jag på flygplatsen i Seoul, Korea. Har någon timme att spendera innan det är dags att gå på nästa flyg. Det är gratis internet här, så passar bra för mig att slänga in ett inlägg (och fördriva lite tid). Det gick bra att flyga till Amsterdam men när jag ska checka in där så säger hon att jag måste ha en returbiljett! Panik! Jag säger att nej det ska man inte behöva. Jag har visum. Efter ett tag när hon har tittat på mitt visum papper så är det okej. Puuuh. För jag har hört om folk tidigare som varit tvungna att springa iväg och köpa en biljett!
 
På flyget mot Korea så fick jag fönsterplats där man satt bara två stycken tillsammans, och jag hade ingen bredvid mig - skönt! Dock så funkade inte min tv-skärm, men det gick bra ändå jag läste, löste korsord och tittade på film på min ipod istället. Först så fick vi jordnötter, sen mat som var god - pasta. Till frukost blev det omelett. Inte dåligt det inte.
 
Det börjar kännas bättre nu. En del av er vet ju att jag haft ångest över denna resa, men jag tror nu att det kan bli bra. Men vet som sagt inte hur länge jag blir, kan inte lova ett datum. Men finns saker där hemma som lockar mig så vi får se hur detta slutar. Men just nu så är jag taggad att se NZ. Under tiden får ni skriva på facebook och prata med mig på skype!

nedräkning - 4 dagar

 
Det är bara 4 dagar kvar i Boden, på lördag åker jag till Stockholm för att umgås med några vänner innan jag på tisdag sitter på det första av 3 plan som till slut ska ta mig till NZ. Det känns spännande, jobbigt, roligt, nervöst, läskigt...Det här är det "största" jag har gjort. Det enda vi vet är vart vi ska bo de första nätterna. Har planerat in när jag ska se lite folk och så nu innan jag åker. Hatar att säga hejdå. Men vi ska ju ses snart igen...
 
Idag så ska jag packa ner alla kläder som jag inte ska använda innan jag åker. Försöka packa ner lite i ryggsäcken och TVÄTTA - så tråkigt. Sen ska jag kanske hälsa på min favvotant och äta middag hos farmor.
 
Fjärilar som flyger runt i magen hela tiden. Mina tankar går på högvarv, snart börjar väl det lukta bränt för att hjärnan blivit för överhettad..
Auckland - underbart eller hur?
 
 

The Human Centipede 2

Har precis sett The Human Centipede 2. Fy fan vilken sjukt jävla störd film! Vem kommer på nått sånt? Den var 10000 gånger äckligare än 1:an. Se den INTE. Snälla, för er egen skull. Den är den äckligaste filmen jag någonsin har sett. Mår fan illa nu! Den har tydligen blivit förbjuden i England, jag förstår verkligen varför. Åh gud den var så hemsk. Tänker absolut INTE se den 3dje filmen när den kommer. Om 2an var så här, hur ska då inte 3an vara. Nej usch och fy och blä! Nu ska jag försöka se någonting roligare så man kan sova sen!
 
 

träningsvärk, mörkrädd + skratt

Igår så tränade jag en träningsvideo av MoS som jag inte kört på länge. Jag hade egentligen tänkt åka och simma men termometern visade -25, jag kände nej jag stannar inne. Har dock en hemsk träningsvärk. Men det är skönt med träningsvärk också, varje gång man rör sig blir man påmind om att man varit duktig och tränat haha.
 
På kvällen så skulle jag gå en promenad på typ 10-15 min. Klockan var 21, jag tänkte men det ska väl inte vara någon fara, klockan är inte så mycket och det är ju bara en kort bit, bara raka vägen. Men det kändes ändå otäckt. Jag är dessutom jättemörkrädd -kanske nånting man "fått" efter alla skräckfilmer man har sett, eller så har jag för "bra" fantasi helt enkelt. Det gick bra, men det var några som gick bakom mig ett tag, var väldigto behagligt. På gågatan var det någon kille som sprang runt och hoppade. Det är för hemskt att bara för att man är tjej så ska man inte kunna gå själv på kvällarna. Jag kommer nog inte gå själv igen, nästa gång får någon möta mig.
 
Annars så spenderades kvällen med en fin en. Lite skräckfilm - kanske skulle sluta se dem då de hjälper min fantasi när jag är ute och går på kvällarna? Haha.
 
Idag har jag träffat en barndomskompis, som jag känt ända sedan BB. Vi höll på att garva ihjäl oss och satt och spårade. Och pratade om alla gånger jag har ramlat (vilket är MÅNGA), och skrattade. Härligt med sådanna vänner som man kan berätta allting för (har flera sådana), som känner en utan och innan och ändå tycker om en haha. Har då förlängt livet med flera veckor idag :)

Födelsedag + resfeber

Igår så fyllde jag då 20 år, eller okej 24. Men jag vill inte bli något äldre. 21 år är en bra ålder, sen så kan man få stanna i den. Fast jag och en kompis diskuterade det här om att hon tyckte vi var i våran bästa ålder. Hon frågade mig om jag verkligen ville gå tillbaka till typ högstadiet, precis när hon sa det så kom det ett gäng fjortisar ut ifrån en trappuppgång och levde om. Sen på Dagoberts så såg vi en från min kompis högstadieklass. Vi tänkte - var det här ett tecken eller? Okej vi lever i våran bästa ålder, vi ska vara nöjda med det.
 
Jag började ifall min födelsedag med att göra färdigt fikat. Dock så är ugnen inte så bra och biskvierna jag hade gjort fastnade i bakplåtspappret, så efter försökt ett tag frös jag bara ner dem med pappret på. Garnerade smörgåstårtan (den vart supergod!) och marängtårta - marängen blev aldrig hård men den smakade gott iallafall. Folk var förbi och jag fick presenter. Drack champagne - ny tradition jag ska införa på min födelsedag! På kvällen såg vi zombieland, ganska rolig!
 
Idag så har jag haft packningspanik och resfeber som heter duga! Börjar få lite ångest också över att åka, men jag vill såklart iväg dit och jag kommer att åka. Om jag inte åker kommer jag att ångra mig. Men har pratat med Johanna idag och nu är jag taggad för att packa så det får bli morgondagens projekt! Vi har även bokat hostel - så det känns skönt att man har någonstans att bo när man kommer fram! 10 dagar till Stockholm och 13 dagar till NZ! IIIIIHHHH! Resefjärilar i magen!
 
Smörgåstårta med tonfisk, rökt lax, räxor, ägg, rom m.m.
 
Marängtårta - ett försök till det i alla fall, fast folk sa att den var god!
 
 
Hade en bra dag ialla fall. Tack alla som kom och som har grattat mig!

Nya Zeeland

Har varit i Sverige i snart 2 månader. Så klart så kan jag inte sitta still. Inte redo för svenne liv än. Så mitt nya äventyr är Nya Zeeland. Jag är sjukt taggad! Ska dit med Johanna som jag träffade när jag var Au pair i USA. Har inte setts på 3 år ungefär - så vi har mycket att ta igen. Vad inte bättre än att åka till NZ där har vi inte något val haha. Men det ska bli jätteskoj. Dock så har jag en ordentlig resfeber. Har inte börjat packa än..Ska försöka börja idag. Har iaf skaffat internationellt körkort och försäkring. Har fått fram en ryggsäck också som jag ska ha med mig. Kom fram till att det blir lättast att resa så, lättare att ta sig fram än om man skulle ha en rullväska. Ifall det är någon som har tips/varningar/måste ses eller göras i Nya Zeeland. Skriv skriv skriv!
 
Nu ska jag börja ta dag i den här dagen! Blir att åka in till stan för att se om man kan köpa smörgåstårtebottnar från Opalen. Det är nämligen någon som fyller år imorn (JAG hehe) så blir att baka idag!
 
Här får ni en bild på Auckland (dit vi ska först), NZ
 
 
Fantastiskt eller hur?!

Life according to Z!

Följ med mig på mina olika upptåg. Nu är jag i Nya Zeeland och reser runt!

RSS 2.0