Min lediga dag

På min lediga dag i veckan så hade jag som sagt en massa ärenden jag skulle göra. Jag gick runt hela Side kändes det som. Först så mötte jag Monika så gick vi ner på strandpromenaden in till centrum där jag tittde på en jacka som jag suktat efter sen sep/okt. Men jag tyckte den var för dyr då han skulle ha 250 TL då jag ville betala 150. Nu när jag gick in där så var den så klart kvar han sa 350 TL. Jag sa är du dum i huvet? Sist jag var här så koste den 250. Då kom han ihåg mig och sa att han kunde sälja den för 220, jag sa att det är fortfarande för mycket 150. Vem vill köpa en vinterjacka nu liksom? Ne han stenvägrade 220. Så efter 20 min så gick jag därifrån besviken. Köpte mig en fin ring istället på Sali Pazari, som "plåster på såren" haha. Sen gick jag med Monika till busstationen. Så gick jag till banken och skapade ett konto. Sen gick jag ner och åt kebab på mitt favoritställe. Så gick jag och färgade/plockade ögonbrynen kostade bara 8 TL. Efter det hem och hämtade kläder så gick vi och tränande. EFter träningen som jag blev helt jävla slut på så tog jag en iskaffe med Jenny och Marlen på Doruk. Mysigt:)Nytt lack, dock så får jag inte ha blått när jag jobbar. Så passar på på min lediga dag!
På busstationen


Älskar min blåa väska!
Min nya ring :)

Kemer + Antalya

Vi åkte ju till Kemer förra veckan med gruppen. Allting gick bra. Men när vi var i Antalya så helt plötsligt så skulle det övas inför barnensdag på måndagen. Så det gick en stor parad genom staden. Men det gick bra vi fick med alla. Men vägen till/från Kemer är inte rolig. Den är så snirklig. Jag skulle gå och dela ut incheckningskorten till dem, jag hade ju då glömt hur hemsk vägen är. Jag skyndade mig att dela ut dem och satte mig ner för jag började må så illa pga vägen. När vi åkte därifrån var jag livrädd och åksjuk för busschauffören körde som han gjorde de bara men han är van han kör här varje dag. Ja men just därför är jag ju rädd för han kör på vana! Så försökte jag göra ett eget ord för åksjuk på turkiska då jag satte ihop resa(yolculuk) med sjuk (hasta)men det var tydligen inte rätt..men jag försöker ju ;)

Från hamnen i Antalya, det är väldigt fint där. Men Antalya är för stort för mig.

Kemer + Antalya

Vi åkte ju till Kemer förra veckan med gruppen. Allting gick bra. Men när vi var i Antalya så helt plötsligt så skulle det övas inför barnensdag på måndagen. Så det gick en stor parad genom staden. Men det gick bra vi fick med alla. Men vägen till/från Kemer är inte rolig. Den är så snirklig. Jag skulle gå och dela ut incheckningskorten till dem, jag hade ju då glömt hur hemsk vägen är. Jag skyndade mig att dela ut dem och satte mig ner för jag började må så illa pga vägen. När vi åkte därifrån var jag livrädd och åksjuk för busschauffören körde som han gjorde de bara men han är van han kör här varje dag. Ja men just därför är jag ju rädd för han kör på vana! Så försökte jag göra ett eget ord för åksjuk på turkiska då jag satte ihop resa(yolculuk) med sjuk (hasta)men det var tydligen inte rätt..men jag försöker ju ;)

Från hamnen i Antalya, det är väldigt fint där. Men Antalya är för stort för mig.

Skrubbvantar + ledig dag!

Moster - jag ska kolla upp det. Har en kompis som äger ett Hamam. Återkommer!

Idag så är jag äntligen ledig sååå skönt så. Igår på jobbet så har jag gjort klart (finally) alla pärmar som ska ut till hotellen. En del var inte nice alltså rostiga och mögliga, men nu är alla fräscha. I veckan så öppnar nämligen många av våra hotell så allting måste vara klart nu. Igår när vi var påett av hotellen så skulle jag gå ner för trappan men missade att det var ett trappsteg till så jag snubblade och vred om hela foten. Aj. Som tur var så såg inga gäster det. Klantig - det är jag det!

Nu ska jag ge mig ut i solen. Har lite små pyssel jag ska göra idag, banken, träffa Monika, vandra runt och köpa lite saker, posten, färga ögonbrynen, och så klart det man alltid gör när man är ledig - städar och tvättar wiho! Nu ge sig ut så jag hinner käka lite frukost före, vi har nämligen INGEN mat hemma. (och den som vi har den är gammal)
Jag och Novi när hon hälsade på förra året. Saknar dig lilltroll!

Härlig dag!

Idag har vädret varit jättehärligt dock så har jag jobbat hela dagen så klart men man blir så glad när det är varmt och soligt. Sen så har jag sålt massa utflykter det hjälper också till på humöret. Jag och Ingrid ska bara byta om så ska vi ner på stan och äta och så :) Trevligt! Imorgon så ska jag uppdatera er på vad som hände i Antalya och Kemer! Nu slappna av efter en lång och tuff dag! Men det känns som att vi kommer bli ett bra gäng här i Side, kommer bli en bra säsong. Så känner mig ändå positivt även fast det har varit mycket att göra! Idag känns det som lördag för mig så jag önskar er en trevlig helg ;)
Så här härligt väder har det varit idag!

Alanya tour!

I onsdags så åkte vi till Alanya med gruppen. Det gick jättebra vi var till grottan och till borgen. På bussen berättade jag om lite olika saker bland annat om Manavgat. Jag sa att maxflytet är 500 kvadratmeter / sekund. När vi kommer fram till grottan så är det en man i gruppen som kommer och viskar till mig - du ett litet tips bara det heter kubikmeter och inte kvadratmeter. "Oj haha ja jag råkade säga fel där men jag trodde ingen märkte det" - Jag märkte det, jag är ingenjör. "Okej, jag tänkte bara att du skulle få se att du kan ditt jobb" -Haha. Sen när vi stannde vid en bensinstations för att tanka så skyndar jag mig att gå av och gå på toa. När jag kommer ut så står alla mina MANLIGA gäster utanför. "Oj har jag gått på herrtoan". Sen igår så berättar ALLA gästerna om det här till Susanne..Nu ska jag snart bege mig till Kemer, vi får se om jag kommer tillbaka!
Alanya är fint men en halvdag är nog. Side in my heart :)

Busy busy!

Mycket att göra nu! Fullt upp. Vi har fått våran första sjukhusgäst för iår. Vilka minnen som slog tillbaks när man gick på sjukhuset. Min chef har räknat ut att vi var på sjukhuset varje dag i 3,5 månad förra året. Peppar peppar!

Nu har vi en stor grupp nere här. Vi har haft city tour med dem. Första för i år, var lite nervös före men det gick toppen bra. (Haha när jag skrev toppen bra nu kom jag att tänka på min älskade lilla mormor, mormor har du någon adress jag kan skicka vykort till dig på?).

Idag så är det Alanya som gäller. Jag ska prata nonstop typ i 1h. Ni som känner mig vet ju att jag är väldigt bra på att prata men ändå haha. Har övat på det jag ska säga så det ska nog gå bra. Ingrid är ledig idag och ska följa med då hon aldrig har varit i Alanya. Kan vara bra att se hur det är där eftersom många gäster frågar hur det är i Alanya. Förra året så hade jag inte varit där först och när gästerna fråga så kan jag ju som inte erkänna att jag aldrig har varit där så jag sa "jo det är större än Side jättefin strand, mycket shopping" haha.

Ida- ikamet är visumboken som jag måste ha med mig ifall polisen stoppar mig, så måste jag kunna visa att jag är här lagligt!

Nu ska jag klä på mig och gå till kontoret och pyssla lite. Snart kommer 2 guider från Alanya hit som ska vara med idag Vi ska äta lunch tillsammans på vårat 5 stjärniga hotell där gruppen bor. Super god mat. De har till och med lax. YUM!


Utsikt från borgen!

Träna träna

Idag så skulle det egentligen ha varit båttur men bara 1 som köpt biljett så blev inget av det. Istället blev det massa fix och trix på kontoret. Åkte med Ingrid till Manavgat för att ta bilder till hennes Ikamet. Medans jag kör inne i Manavgat (vilket jag HATAR för det är enkelriktat överallt och de kör som idioter) så ringer det på servicetelefonen och de vill beställa utflykt. Så medans jag pratar så kör jag fel och kör lite vilse, men efter att ha frågat om hjälp så hitta jag tillbaka. Tur man kan lite turkiska nu iallafall! Åkte och hämtade ut min ikamet också. Så nu är allt i ordning. Sen har jag suttit och skrivit träff/hemresetider tills jag blev alldelles snurrig huvet. Efter det åkte vi ut med dem till alla hotellen, är bara 11 st som är öppna nu men det tar ett tag ändå! Efter jobb blev det hårdträning behövdes för att rensa hjärnan lite. Imorgon ska ni få läsa om vad jag gjorde för härligt igår ;)

Välkomstmöte

Idag så har jag haft 3 välkomstmöten på raken. Det blir lite tjatigt att berätta om samma saker hela tiden. Men på något sätt gillar man det ändå, men man blir lite slut efteråt. Och 3 st är ingenting emot var det kommer vara under högsäsongen då kan det bli upp mot 7 st välkomstmöten på en dag. Vart inte nån båttur såld synd då jag hoppades på att få sälja lite. Båtturen är min favorit älskar den! Men ingen som har köpt någon än så vi får se imorgon hur det blir. Hoppas hoppas. Däremot har jag sålt många hamam idag :) På ett utav välkomstmöten idag så satt min chef och lyssnade vilket gjorde mig nervös så jag sa att hon inte fick lyssna på de andra haha. Men hon sa att jag var godkänd ;)

Efter jobbet så drog vi och tränade 1.5 h. Skönt, men kommer ha träningsvärk imorgon det är jag säker på. Vi köred hårt idag! Nu ska vi bli fit inför säsongen ;) En på gymet idag sa att jag behöver mer muskler så bara he sig dit och lyfta skrot då haha. Nu blir det dusch och sängen!


När säsongen är slut kommer jag se ut så här. Vad tycker ni? Skulle det passa mig ? ;)

Turkiska shio!

Hej! Idag är jag lite trött, ska ut på nattransfer inatt igen med nya tjejen. Så ska visa henne hur det går till! Min första transfer var ett helvete haha. Ska berätta mer om det senare. Är det någon som kommer ihåg shio? Jag älskade shio persika, har hittat en liknande variant här i turkiet, smakar precis som Shio! Gott!

GLAD PÅSK

Glad påsk på er alla! Man tänker inte riktigt på att det är påsk här nere! Men vi har ätit ur mina påskägg på kontoret idag. Så hade Ina bakat bullar, vaniljbullar. De var de godaste bullarna jag någonsin har ätit!!! Mums! Nu ska jag göra mig färdig för vi ska ut och äta middag med den nya tjejen Ingrid :) Det blir Cihan som vanligt haha. Ni får ha en mysig och bra påsk, ät massa påsk mat för mig också!


Det här gav mina fina vänner och familj mig innan jag åkte till Side! Tusen tack! Saknar er!

Alanya

I onsdags när vi var på "äventyr" så åket vi till Alanya för att studda inför en utflykt som vi kommer att ha. Vi var till Dalmatas grottan:
Utanför grottan

Den var inte så stor som jag hade trott, men fullt med stalakiter och stalagmiter! Rätt fränt!

Sen brummade vi upp till Alanya Borgen! Jag älskar sånt! Var jättefint! Förrut så hade de massa fångar där och när de blev för många så stoppade de 20-30 fångar på en plattform över havet och så skulle de fightas, var bara en som fick vara kvar. Sen hade han tre försök på sig att kasta en sten så att den nuddade vattenytan - vilket sägs vara omöjligt. Så då puttade de ner han också! Hemskt.


Här nere satt fångarna!En gammal kyrka
Här är platån!Mycket vackert i Alanya :) Sen åkte vi på Starbucks (finns inte i Side) och fikade innan vi åkte hem till underbara Side. Alanya är bra men 3h räcker sen vill vi HEM! Side in my heart! Känner alltid så när vi åker till de andra destinationerna. Speciellt när vi kom hem från Kemer, (Kemer är bra men inte för mig, det är för litet) då ville vi nästan kyssa marken när vi kom fram haha.
Nu ska jag städa lite för inatt kommer min nya kollega!

Busy!

Varit mycket nu! Och jag hinner inte riktigt uppdatera nu för jag ska bara käka och sen så ska jag på marknaden i Manavgat, köpa lite saker till hemmet, kryddor åså så får vi se om jag hittar något annat fint att piffa upp med! Jag måste även städa och packa upp här, för imorgon så får jag nämligen en sambo! Lugn lugn - bara min kollega som kommer haha. Så måste göra fint här inför det :)

Här är en bild ifrån igår, någon som vet vart vi var? ;)

Förvirrade jag del 2!

Idag har jag haft min kära vän - servicetelefonen! Den har varit snäll och inte ringt (bara susanne så räknas inte ;)) Dock så har jag inte vant mig vid att jag måste ha den fastklistrad i handen vart man en går..glömde den i bilen när jag gick in på ett hotell bara gå tillbaka och hämta den, sen glömde jag den i resturangen på hotellet. Men en av servitörerna kom och gav mig den. Tur det är en telefon så man kan ringa den ifall man inte hittar den (värre med nycklar). Men det är inte bara jag som glömmer telefonen en annan guide på ett hotell glömde sin telefon bland pärmarna.. Sen så var det ett hotell jag hade träfftid på som jag även skulle lämna hemresetiderna på. När jag kör ut från hotellet så kommer jag på att JUST JA TIDERNA! Bara att vända. Det man inte har i huvudet får man ha i benen (bilen) som det brukar heta!

Vad kul att ni kommenterar!!!Jag ska skaffa en sak som gör så att jag kan svara på kommentarerna på nått sätt vi får se, det är under "utveckling" haha.

Ikväll så har jag umgåtts med Susanne och babblat en massa. Skönt! Jag får panik av att sitta själv här i guide lägenheten. Jag måste vara med folk. Får spunk annars! Imorgon ska vi ut på lite "äventyr". Vad det är får ni veta imorgon!


Godnatt pappa & mamma!
(Ja ni andra också då ;))

Solnedgång

Här är några bilder ifrån min balkong man ser baksidan på mitt kontor också. Solen var inte lika röd men tyckte bilden vart cool :)

Förrvirrade jag!

Igår så var en liten förvirrande dag, är lite så i början nu man är inte riktigt i form än. Började i fredags så skulle vi till ett hotell men jag svänger in på ett annat (inte ens i närheten av varandra). Så igår så skulle jag börja printa ut till pärmarna vi ska ha på hotellen, och det var lite tokigt där med fel sidor/för mycket av något. Så de papprena är bara att slänga i våran "skräp låda" eller rättare sagt "de papprena som blev åt h-vetet fel". Tur min chef är lika virrig hehe. Igår natt så åkte jag på transfer, kunde inte sova före igen. Men blir svårt när man ska åka 22.30 blir för tidigt för att jag ska kunna somna.

Men brukar bli bättre längre in på säsongen för då är man redan "grund trött" så då är man glad att sova ;) Men igår på flygplatsen så var jag då också lite förvirrad. Jag hade stoppat min väska och välkomstbrev framför ena minibussen. Sen så skulle den åka och jag bara till den andra busschauffören "my bag my bag" och han förstod ju inte så mycket engelska och jag bara i panik när bussen börjar köra "MY BAG" letar runt ser den inte. Då går det upp för chauffören vad jag letar efter och han kommer och visar vart han stoppat den - framför sin buss. Tack så mycket! Så börjar jag gå då ropar chauffören på mig då har jag glömt ta bussnumret väck haha. Så lite förvirrad men alla gästerna kom på rätt buss och till rätt hotell så det är ju huvudsaken!
Nu ska jag göra mig ordning för välkomstmöte, tänkte åka och käka lunch på vårat hotell först - yummy! Ha en bra dag!

Ny design!

Ser ni att jag har fått ny design! Det är Amanda http://lovefromamanda.blogg.se/ som har gjort den :) Vad tycker ni? Så finns det en liten gilla knapp nedanför inlägget så kan ni klicka där och gilla min inlägg också :) Kul att ni kommenterar också! Nu ska jag duscha och sen vila för jag har nattransfer inatt! Kanske slänger in ett inlägg senare ikväll! Ha d!

Life according to Z!

Följ med mig på mina olika upptåg. Nu är jag i Nya Zeeland och reser runt!

RSS 2.0