Wellington - Waitangi Day, Cable Car och Lord of the rings

Vi kom till Wellington i tisdag. Vi gjorde inte så mycket, gick bara runt och kollade in staden och tog det lugnt. På onsdagen så var det Waitangi day. Det var massa gratiskonserter vid hamnen som vi tittade på. Det var bland annat traditionella Mauri uppträdande, det var väldigt häftigt och de var väldigt duktiga. Efter några timmar i solen så kände vi oss ganska så solbrända. Även fast man smörjer in sig flera gånger om dagen så räcker det typ inte. Jag har bränt sönder hårbotten så har varit tvungen att köpa en keps. På kvällen så var det gratis utomhusbio i en park. De visade en NZ film som heter "Boy" om ni inte har sett den så gör det, den var jättebra. Efter filmen så var vi helt döda, vi hade suttit hela dagen så var väldigt stela i kropparna.
 
Torsdag så åkte vi cable car upp på ett ställe, men det hade hunnit stänga för dagen de sakerna som vi ville se. Så blir att kolla in trädgården en annan dag. Cable car ser typ ut som en gammal tågvagn. Var jättefint där uppe iallafall, man kunde se ut över hela staden.
 
I fredags så åkte vi på en Lord of the rings movie tour. Det såg inte ut direkt som i filmerna, de har ju tagit ner allting var ändå typ 12 år sedan de spelade in dem. Men det var väldigt häftigt ändå att se och tänka sig att det var just där de spelade in. Ställena är ganska små som de har spelat in på men i filmerna ser det jättestort ut. Vi såg Minas Tirith, Isengard, Rivendell och ställen som skådespelarna har blivit uppspolade på ifrån vattnet osv. Det var jättefint. Nya Zeeland är verkligen så vackert som alla säger. Helt amazing. Allting är så grönt överallt.
 
Igår så var vi ute och kollade in Wellingtons "nattliv", det var väldigt roligt. Idag så är vi ganska slitna så blir att ta det lugnt  idag! Saknar er alla <3


Kommentarer


Kommentera inlägget här:


Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback

Life according to Z!

Följ med mig på mina olika upptåg. Nu är jag i Nya Zeeland och reser runt!

RSS 2.0